De prijzen veranderen op Drivy, hoe werkt het?

We hebben een paar veranderingen gemaakt over hoe we de huurprijzen berekenen op ons platform. Deze veranderingen maken het zoekproces voor onze huurders, die het vaak moeilijk hebben in te schatten hoeveel kilometers ze zullen afleggen, makkelijker. Hiermee willen we het aantal huren op Drivy verhogen. Dit nieuw systeem zal van start gaan vanaf 25 april 2018.

Wat verandert er?

 • Huurders hoeven niet meer in te stellen hoeveel kilometers ze denken af te leggen.
 • Je daghuurprijs zal 200km/dag inbegrepen hebben, tot een maximum van 1200km/huur.
 • Huurders zullen betalen voor de extra kilometers die ze afleggen als ze het aantal inbegrepen kilometers overschrijden. De prijzen per extra kilometer worden als volgt berekend:
  • € 0,12/km voor auto’s in de economy-categorie.
  • € 0,15/km voor auto’s in de comfort-categorie.
  • € 0,20/km voor auto’s in de privilege-categorie.

Om de categorie van je auto te kennen ga je naar Mijn auto’s -> mijn zoekertje beheren -> Mijn voorwaarden.

Bijvoorbeeld:

Je stelt je huurprijs in voor € 35/dag.

Een huurder die je auto boekt voor 1 dag zal € 35 betalen en 200km zullen in deze prijs inbegrepen zijn. Indien de huurder minder kilometers aflegt (wat 80% van de gevallen is), gebeurt er niets. Indien hij/zij meer km aflegt, bv. 250km, wordt een extra kost van € 6 (50km*€ 0,12) toegevoegd aan de huurprijs als je auto binnen de economy-categorie valt.

FAQ:

 • Moet ik mijn prijs per dag aanpassen?

We hebben het nieuwe prijzensysteem zo ontwikkeld opdat de prijzen van je huren slechts een heel klein beetje variëren. We raden je aan om je prijzen hetzelfde te laten om competitief te blijven. Als je je prijzen toch wil veranderen doe het dan tijdens de periodes met veel vraag door het prijzenkalender te gebruiken (weekends en vakanties zoals je kan zien op de prijzenkalender aan het einde van dit artikel)

 • Zullen de huren langer duren?

Integendeel, dankzij deze wijzigingen is het boeken van een auto gemakkelijker, en aantrekkelijker voor kortere huren.

 • Hoe kan ik controleren hoeveel afstand er met mijn auto wordt afgelegd?

Je kan de afstand per dag voor je huren niet beperken. Huurders leggen gemiddeld 150km per dag af. Zelfs als het af en toe voorkomt dat ze meer km afleggen, de kans blijft heel klein dat je auto’s kilometerstand sterk omhoog gaat. Daarnaast hebben wij ook de prijs per km verhoogd om er zeker van te zijn dat lange afstand huren de kosten van de onderhoud van je auto dekken.

 • Ik vind de prijs/km te hoog, hoe kan ik ervoor zorgen dat huurders die langere afstanden willen rijden toch geïnteresseerd blijven in mijn auto?

Langere afstand huren gebeuren meestal tijdens langdurige huren. Je kan nog steeds je geavanceerde prijsinstellingen bewerken om de prijzen te verlagen voor langere huren.

 • Wat gebeurt er met huren die al gereserveerd zijn?

Huren die zijn gereserveerd voordat het nieuwe prijzensysteem van start gaat zullen dezelfde prijs behouden, zelfs als de huur wordt gewijzigd of verlengd.

 • Waarom is de limiet 200km/dag en 1200km

Wij hebben deze waarden uitgekozen omdat ze in lijn zijn met het daadwerkelijk gebruik op ons platform. We willen ervoor zorgen dat het aantal inbegrepen kilometers genoeg is opdat 80% van de huren hieronder vallen. Daarnaast was het ook een bewuste keuze niet te veel kilometers in de prijs in te begrijpen om er zeker van te zijn dat de huren eerder van korte duur blijven en dat de inkomsten van de eigenaar hier niet mee worden beïnvloed.

 • Is het nog mogelijk om degressieve prijzen te hebben

Ja, je kan nog steeds naar de geavanceerde instellingen gaan om degressieve prijzen in te stellen voor langere huren.

 • Waarom kunnen de eigenaars niet zelf kiezen hoeveel kilometers er inbegrepen zijn?

We willen ervoor zorgen dat het reserveren van een auto zo eenvoudig en duidelijk mogelijk is voor onze huurders. Door deze nieuwe regels vast te leggen, zullen huurders gemakkelijker verschillende auto’s met elkaar kunnen vergelijken. Het aantal inbegrepen kilometers werd zorgvuldig samengesteld opdat het je inkomsten verhoogt.

Hoe kan ik mijn inkomsten maximaliseren dankzij het nieuw prijzensysteem?

Het is nu makkelijker voor je om de juiste huurprijs in te stellen voor je auto en zo je verwachte inkomsten te berekenen. Om je inkomsten te maximaliseren, moet je een correcte prijs voor iedere dag instellen:

 • Gebruik onze aanbevolen prijs als basisprijs. Deze functie werd zorgvuldig ontworpen op basis van de type auto, de leeftijd en de vraag die er is voor de categorie. Zo blijft je zoekertje aantrekkelijk.
 • Pas je prijs aan per dag afhankelijk van het hoog- en laagseizoen. Kies een hoge prijs als de aanvraag hoog is (tijdens de vakantie, lange weekends, en de zomer) en een lagere prijs tijdens weekdagen en tijdens de wintermaanden – behalve tijdens de schoolvakantie. 

Dit is wat wij voorstellen voor de volgende maanden:

 

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *