Prijzenkalender

Nieuw: de prijzenkalender!

Afhankelijk van het seizoen zal er meer of minder vraag zijn naar je auto. Nu de eindejaarsfeesten naderen, voel je ongetwijfeld al de huurpiek voor de kerstvakantie. Om de verhuurmogelijkheden op Drivy het hele jaar door ten volle te kunnen benutten, neem je daarom best een kijkje naar onze nieuwe prijzenkalender.

Voor elk seizoen een prijs

De vraag evolueert in de loop van het jaar en hangt nauw samen met de seizoenen en vakanties. In de zomer en met kerst zijn er bijvoorbeeld meer huurders die met vakantie gaan. In de rest van het jaar is er vooral in het weekend vraag naar auto’s. Om minder drukke periodes op te vangen, raden wij aan je prijs aan te passen aan de vraag. Door prijzen voor hoog- en laagseizoen te hanteren, zal je zoekertje beter inspelen op de vraag en dus aantrekkelijker zijn!  
Als je de prijs afstemt op de vraag, kan je je auto het hele jaar door blijven verhuren.

Wat is de prijzenkalender?

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je de hele tijd moet in- en uitloggen op je account om de prijs van je zoekertje aan te passen. Om het je gemakkelijk te maken, kan je in de prijzenkalender verschillende prijzen vastleggen voor elke dag van het jaar en voor elke verhuring. Zo kan je op voorhand verschillende prijzen instellen voor de weekends, de vakanties of wanneer je maar wil. Je prijs zal dan automatisch veranderen volgens wat je hebt ingevoerd in je persoonlijke ruimte. Dit is een mooie gelegenheid om je prijzen voor het hoogseizoen en de weekends te verhogen en ze te verlagen voor het laagseizoen en weekdagen. Op die manier blijft je zoekertje het hele jaar door aantrekkelijk in functie van de vraag, en kan je het maximum halen uit elke verhuurgelegenheid.
Hoe ga je te werk? Heel eenvoudig! Ga naar je Drivy-account > Mijn auto’s > Mijn zoekertje beheren > Prijzen > Mijn prijzenkalender bewerken. En dan is het aan jou. Je kan de prijs van je auto kiezen voor elke dag van het jaar.

 

Prijzenkalender

De juiste prijs kiezen

Om je te helpen een eerlijke prijs te bepalen op basis waarvan je je prijs kan aanpassen volgens de vraagpieken, raden wij jou een adviesprijs aan. Aan de hand van die adviesprijs kan je een basisprijs vastleggen. Vervolgens kan je met de prijzenkalender verschillende prijzen kiezen voor de periodes van het hoogseizoen. Als je basisprijs onze adviesprijs volgt, zal hij verschijnen in een groen kader. Volgt hij onze adviesprijs niet, dan verschijnt hij in het oranje of het rood, wat betekent dat hij te hoog is ten opzichte van het aanbevolen gemiddelde.

adviesprijs

 

adviesprijs

Hoe wordt deze adviesprijs berekend?

Wij baseren ons op drie criteria om je basisprijs te berekenen:
  1. De categorie en het model van je auto

De waarde van je voertuig hangt af van zijn categorie en model. Een bestelwagen, een luxeauto of een stadswagen zullen dus niet worden aangeboden aan dezelfde prijs.
  1. De leeftijd van je auto

De leeftijd van je auto en de opties aan boord hebben ook een invloed op de basisprijs. Een Renault Clio 4 dci van 2015 met automatische versnellingsbak en airco biedt nu eenmaal meer comfort en zal dus duurder worden verhuurd dan een Renault Clio 3 van 2010 zonder opties.
  1. De vraag naar jouw model

De adviesprijs houdt ook rekening met de vraag naar het model van jouw auto in functie van het aantal soortgelijke auto’s beschikbaar op het platform om aantrekkelijk te blijven.
Als de bliksem dus naar je account om de prijs van je voertuig af te stemmen op de adviesprijs die Drivy aanbeveelt, en kennis te maken met onze prijzenkalender.
Wil je nog meer huuraanvragen binnenhalen? Neem dan een kijkje in onze tips om je zoekertje te verbeteren.
 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *