De weg op

De must-have applicaties om de weg op te gaan

Wanneer je een lange rit voor de boeg hebt zijn apps zoals Waze, om de weg te vinden of Gasoil Now, om het goedkoopste tankstation te vinden, echte must-haves. Daarom hebben wij een top samengesteld met de interessantste apps om te downloaden voor je de weg opgaat, zodat alles op wieltjes verloopt.

Gps-apps: Waze of Google Maps?

Maps Maps

Een gps in de auto hebben is altijd heel handig maar kan duur zijn. Met gratis apps als Google Maps en Waze tover je je smartphone om in een gps. Beide apps worden in realtime bijgewerkt en tonen je de weg in functie van de verkeersdrukte. Handig om bijvoorbeeld files te vermijden. Je hebt wel een internetverbinding nodig om zo’n app te gebruiken. Op zich vormt dit geen probleem, je hebt ongetwijfeld al een internetabonnement op je smartphone. Maar wat als je naar het buitenland vertrekt? Is je abonnement daar ook geldig?

maps.be

Geen paniek! Met MAPS.ME vind je ook offline je weg. Deze app is gratis en maakt gebruik van je mobiele gegevens om je locatie op de kaart te tonen. Geen internet nodig dus. Je kan de plaatsen die je wil bezoeken of die je hebt bezocht zelfs bewaren. Voor je vertrekt, download je gewoon de kaart(en) van je bestemming en klaar. Anders dan Google Maps en Waze, geeft MAPS.ME wel geen verkeersinfo in realtime.

Pauzeren zonder omweg met Along the way

dewegop

 

Voor lange ritten is het aangeraden om eens in de twee uur te stoppen en de benen te strekken. Een uitstekende gelegenheid om de streek te verk

ennen, een koffie te drinken, een hapje te eten of een luchtje te scheppen. Om tijd te winnen geeft de app Along the way de beste plekjes weer voor een pauze, zonder te moeten omrijden! Restaurants, bars, parken, winkels, monumenten … De app geeft je l’embarras du choix.

Op de valreep nog een hotelkamer met Very Last Room

hotelkamer

Na vele uren achter het stuur kan je worden overmand door vermoeidheid, zeker als jevaststaat in een file. Profiteer er dan van om een nacht te rusten en de rit de volgende ochtend fris en monter verder te zetten. Met de app Very Last Room kan je de dag zelf nog een kamer reserveren in alle prijscategorieën.

 

 

 

Wees slim met Gasoil Now

gasoil

 

Als je ver moet rijden, neemt de brandstof een grote hap uit het vakantiebudget. De prijsverschillen tussen tankstations zijn vaak enorm. Met de app Gasoil Now kan je het goedkoopste tankstation in de buurt vinden. Je voert gewoon in welke brandstof je wil tanken en Gasoil Now bezorgt je een lijst met de stations in je buurt en hun prijzen, van laag naar hoog.

 

Vind in een oogwenk een toilet in de buurt: WC ASSAPP

toilet

De nood is hoog maar je zal je nog 40 km moeten ophouden tot de volgende rustplaats? WC ASSAPP wordt door de gebruikers zelf aangevuld. De app maakt gebruik van geolocalisatie en laat toe om in slechts enkele kliks het dichtstbijzijnde toilet te vinden. De gebruikers hebben al 70.000 plekken in kaart gebracht, voorzien van nuttige informatie zoals de prijs in het geval van betaalde toiletten, de toegankelijkheid voor personen met een handicap, de netheid en het comfort.

 

De encyclopedie van de parkings: Parkopedia

parking

 

Het is niet altijd gemakkelijk om een parkeerplaats te vinden in een drukke stad, zeker niet als je er pas voor het eerst bent. De gratis app Parkopedia brengt de beschikbare plaatsen in je buurt in kaart, zodat je geen uren hoeft rond te rijden. Parkopedia vertelt je ook wat het gaat kosten, hoe lang je er mag staan en hoe hoog je voertuig maximaal mag zijn (handig als je met een bestelwagen rijdt), bovenop nog heel wat nuttige info.

Je bent maar een klik verwijderd van de rust, dus go! Hop naar die vakantie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *