Vakantietips

Probleemloos de zomer door

We zitten inmiddels halverwege het hoogseizoen en de aanvragen blijven binnenstromen. Nadat je voertuig al langere ritten heeft afgelegd, door jou of door je verhuurders, is het altijd belangrijk even een snelle controle uit te voeren. In dit artikel vind je ons onderhoudsadvies voor de zomer terug. Volle gas vooruit!

Controleer het vloeistofpeil

Door lange afstanden en hitte kunnen bepaalde onderdelen van je automotor sneller verslijten als hij slecht onderhouden is. Daarom is het bijzonder belangrijk om er bij het naderen van de zomer voor te zorgen dat je vloeistofniveaus optimaal zijn (motorolie, koelvloeistof, remvloeistof enz.) om je motor vlot te laten draaien en te beschermen.

Lichten in orde?

Lichten auto

De zomerdagen zijn vaak heel lang en soms moet je ’s nachts rijden. Vergeet niet na te gaan of alle lichten goed werken voor je de weg opgaat. Een set reservelampen in je auto leggen is ook geen slecht idee!

Controleer je bandenspanning!

Bandenspanning auto

In warme omstandigheden zijn je banden kwetsbaarder. Daarom moet je de slijtage-indicatoren regelmatig inspecteren. Als de profieldiepte van het loopvlak tot op die indicatoren versleten is, is de limiet bereikt en moet de band worden vervangen. Lees hier hoe  je je banden moet onderhouden. 

Met je auto op reis gaan betekent ook dat je hem zwaarder laadt. Een te hoge of te lage bandenspanning verhoogt de kans op klapbanden. Stem de bandenspanning van je auto steeds af op een zwaardere lading. Let wel, pas de spanning enkel aan als de banden koud zijn en volg de adviesspanning van de fabrikant (te vinden op een sticker in de deurpost).

Een briesje versgekoelde lucht a.u.b.

Als de laatste schoonmaakbeurt al een poos geleden is, is het nu het moment om de roosters en filter van je auto-airco te reinigen. Je huurders zullen je dankbaar zijn dat ze kunnen rondrijden in een koele auto!

Heldere voorruit = helder zicht

Voorruit

In zonlicht kan de zichtbaarheid verminderen. Controleer je voorruit altijd op barstjes en splinters en check de staat van je ruitenwissers voor een goede zichtbaarheid en veilige verhuringen.

Ziezo, je auto is klaar om je huurders naar hun zonnige bestemming te rijden!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *