landscape

Bereid je auto voor op de vakantie

De vakantieperiode komt dichterbij! Indien je zelf niet onmiddellijk op verlof vertrekt en je auto dus beschikbaar blijft zal je wellicht een stijging van het aantal huuraanvragen opmerken tijdens de komende weken.

Voordat je auto de weg op gaat is het belangrijk enkele controles uit te voeren opdat je huurders (en jijzelf ook) veilig tot hun bestemming geraken.

Je kalender

kalender

Vergeet je kalender niet te updaten afhankelijk van je beschikbaarheden. Op die manier ben je er zeker van alleen maar aanvragen te ontvangen die je kan accepteren. Hoe vaker je de aanvragen positief beantwoordt, hoe hoger je in het klassement komt te staan.

De datum van de volgende autokeuring

Je vindt de datum voor de volgende technische controle van je auto op de grijze kaart (inschrijvingsbewijs). Dankzij deze controle ben je er zeker van dat je voertuig de veiligheidsregels respecteert en dat alles goed werkt: de remmen, de stuurinrichting, de lichten, de uitrusting, de zichtbaarheid, enz.

Het peil van de vloeistoffen

Het is daarnaast ook van groot belang het peil van de verschillende vloeistoffen van je voertuig te controleren: een te laag niveau van de vloeistoffen kan je auto beschadigen. Verifieer dus zorgvuldig de koelvloeistof, de remvloeistof, de stuurbekrachtiging, de ruitenwisser en de motorolie. Dit zijn uiterst interessante veiligheidspunten die je in de gaten moet houden vooraleer je auto aan iemand mee te geven.

  • Het niveau van de koelvloeistof en remvloeistof moet zich tussen de ‘min’ en ‘max’ indicator bevinden.
  • Het niveau van de ruitenwisser moet altijd vol zijn.

Het onderhoudsboekje

Raadpleeg je onderhoudsboekje regelmatig om de aanbevelingen van je fabrikant te weten. De controles variëren voor iedere auto en hangen af van verschillende factoren: het model van het voertuig, de motor, de kilometerstand, de leeftijd van het voertuig en het gebruik ervan. Indien je dit niet vaak genoeg doet kun je je auto beschadigen of kun je in panne vallen.

En vergeet zeker niet de staat en de spanning van je banden, de staat van je accu en je reservewiel te controleren.

De dag van de verhuring

huur

Op de dag van de huur is het nuttig je huurder de werking van je auto en zijn extra opties uit te leggen zoals de handrem, het openen van de koffer of het openen van het dak van een cabriolet bijvoorbeeld.

Voor meer informatie over de te respecteren veiligheidsvoorwaarden kun je onze checklist raadplegen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *