Autumn car

Bereid je voor om te verhuren tijdens de herfstvakantie

Deze vrijdag bestaat Drivy reeds drie maanden in België. We hopen dat je je auto al enkele keren hebt kunnen verhuren aan vakantiegangers deze zomer. Zoals je zult merken is het aantal huuraanvragen zeer seizoensgebonden: het is heel normaal minder aanvragen te ontvangen na de zomermaanden. Geen zorgen, dit jaar heeft november wat moois in petto waardoor de aanvraag snel weer kan stijgen: de herfstvakantie en twee verlengde weekends! Het is dan ook het ideale moment om de staat van je voertuig te controleren, je zoekertje te verbeteren en je kalender te actualiseren om goed voorbereid te zijn op de huuraanvragen in november.

Controleer de staat van je auto

Of jij nu op vakantie vertrokken bent met je auto of je huurders, je auto heeft zeker veel gereden deze zomer. Het is weer tijd om te garanderen dat je auto weer klaar is om de weg op te gaan:

  • Begin met het controleren van het peil van de verschillende vloeistoffen van je voertuig: de koelvloeistof, de remvloeistof, de stuurbekrachtiging, de ruitenwisser en de motorolie. Indien het vloeistofniveau zich onder de min bevindt, vul hem dan bij.
  • Controleer vervolgens de datum van de volgende autokeuring. Je vindt deze terug op je grijze kaart (inschrijvingsbewijs).
  • Raadpleeg je onderhoudsboekje om de aanbevelingen van je fabrikant te weten. De controles variëren voor iedere auto en hangen af van verschillende factoren: het model van het voertuig, de motor, de kilometerstand, de leeftijd van het voertuig en het gebruik ervan.
  • Bonus: Het wordt aanbevolen de staat en de spanning van de banden elke maand na te kijken. Te slap opgeblazen of versleten banden beïnvloeden de wegligging van het voertuig nadelig, vergroten de remafstand en brengen risico op aquaplanning of lekke band met zich mee. Voor uitleg over het controleren van de staat van de banden klik hier, en van de bandenspanning hier.

Denk er ook aan de accu van de auto te laten controleren door je garagist. Ofwel kan je leren hoe je het zelf kan doen aan de hand van dit artikel.  

Update je kalender

Dit jaar zijn er twee verlengde weekends en één week schoolvakantie in de maand november. Het is zeer waarschijnlijk dat je dus meerdere huuraanvragen zal ontvangen voor deze periode. Denk er daarom aan om je kalender goed te updaten afhankelijk van je beschikbaarheden. Op die manier ben je er zeker van alleen maar aanvragen te ontvangen die je kan accepteren.

  • Herfstvakantie: van zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2016
  • 4-dagen weekend met Allerheiligen: van zaterdag 29 oktober tot en met dinsdag 1 november 2016
  • 3-dagen weekend met Wapenstilstand: van vrijdag 11 november tot en met zondag 13 november 2016

Om je kalender te updaten: ga op je persoonlijke account > tab ‘Mijn zoekertje beheren’ > “Kalender”.

Kalender voorbeeld

Maak je zoekertje aantrekkelijk om vaker te verhuren

Aangezien het aantal huuraanvragen daalt tijdens deze periode, raden wij je aan om je zoekertje goed te vervolledigen en reactief te zijn om je auto zo vaak mogelijk te kunnen verhuren. Huurders verkiezen meestal een gedetailleerd en duidelijk zoekertje:

  • Voeg verschillende foto’s, een beschrijving van je auto, een profielfoto en een korte persoonlijke presentatie toe,
  • Kies de juiste prijs door het volgen van de aanbevelingen op de website,
  • Beantwoord je aanvragen snel.

Voor meer informatie kun je dit artikel op onze blog raadplegen.

Hier vind je een goed voorbeeld terug van een gedetailleerd zoekertje met mooie foto’s:

Goed zoekertje

Maak reclame voor je auto!

Weten je buren, collega’s, voorbijgangers dat je je auto verhuurt op Drivy? Vraag een Drivy-sticker aan en plaats hem op je auto om de mensen op de hoogte brengen dat je auto te huur staat op ons platform.

Sticker

Wist je ook dat je je zoekertje kunt delen op de sociale netwerken of sturen naar je contacten vanaf onze website? Meestal zijn het je buren, collega’s en vrienden die als eerste geïnteresseerd zijn om je auto te huren!

Om reclame te maken voor je auto: meld je aan op je persoonlijke account > tab ‘Mijn zoekertje beheren’ > “Maak reclame voor je auto!”.

Reclame autoGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *